Het geheim van de Nachtegaal (6+)

Een levensgroot boek over schoonheid en troost, of over de troost van schoonheid.

In een levensgroot prentenboek met animaties zit Dong, een oude man, die boos is op alles en iedereen. Tot er een nachtegaal verschijnt die prachtig zingt. De nachtegaal roept herinneringen op aan Dongs verleden waarin hij danste en liefhad. Dong vangt de nachtegaal in de hoop haar schoonheid te kunnen vasthouden en de herinneringen niet kwijt te raken. Hij is gelukkig, maar de nachtegaal helaas niet. Zal hij in staat zijn haar los te laten? Geïnspireerd op het sprookje van de Chinese Nachtegaal van Hans Christian Andersen.

Trailer

Cast & crew

Concept en regie: Sanne Zweije

Spel: Lard Adrian

Spel animatie: Lard Adrian en Judith Hazeleger

Compositie en live muziek: Manna Horsting

Vormgeving en animatie: Vera van Wolferen

Kostuums: Joost van Wijmen

Lichtontwerp en techniek: Maarten Verheggen

Dramaturgie: Frederieke Vermeulen

Productieleiding: Kim Eldering

Flyerbeeld: Sanne Zweije en Vera van Wolferen

Zakelijke leiding: Johanna Somers

Verkoop & tourplanning: Els Hazenbos

In de pers

Een verstild, ontroerend sprookje

Een oude, Chinese visser staart naar zijn hengel in het water en als hij van houding verandert, kun je zijn gewrichten tot achterin de zaal horen kraken. Hij staat op, gaat weer zitten, klaagt een beetje en kijkt nog eens of er al een vis aan zijn hengel zit. Deze scène duurt zó lang dat de tijd stil lijkt te staan. Maar de jonge regisseur Sanne Zweije laat zien dat verstilling heel goed werkt voor kleuters.

Het geheim van de nachtegaal is een compacte voorstelling, die tevoorschijn komt uit een strak vormgegeven digitaal pop-up prentenboek. Pianiste Manna Horsting, die ook de levendige muziek en het grappige geluidsdecor vertolkt, klapt een enorme pagina in een metalen frame open. We zien de visser in een eenvoudig maar sfeervol vormgegeven landschap, met een boom en een strakblauwe lucht.

Geconcentreerd volgen de kinderen in de zaal iedere beweging van de man die op een heuvel langs het water zit. Als op het beeldscherm achter hem plotseling een piepkleine nachtegaal voorbij vliegt, gaan ze op het puntje van hun stoel zitten.

Lees hier de hele recensie

Speeldata

Reacties zijn uitgeschakeld